25 November

Lite Bilder!!Specs Måste alltid ligga och psyka katterna när de ska äta!Här är lilla Tråålla som vi var hundvakt åt igår, vart massa bus..Bus bus. Specs vart lite avis en sväng, för Trollet är sååå busig och ger honom inte en chans att komma fram ;)

Jag och Specs gick en prommis i snön, han skulle ha med sin leksak. Gissa vem som fick bära den när han tröttnat?


24 November

Bara en månad kvar till julafton <3

Igår var vi hos Marita och Klas och hälsade på, Specs tyckte det var roligt att komma dit :) och han skötte sig kanon! Som vanligt, Marita klippte honom massoe, så nu är han snygg till söndag. Börjar bli lite nervös nu.

Idag har jag och Specs haft Tråålla hos oss, det gick jättebra, Specs var lika cool som vanligt. Tråålla fick vara i kompostgaller medans de vilade, för hon skulle bara busa hela tiden :)
Det gick jättebra! Kul för Specs med lite leksällskap. Men nu ligger han och sover ikapp allt han missat ;)


21 November

De senaste dagarnan har vi tränat massor jag och Specs! Nu kan han tass, både höger och vänster :) Det kunde han efter en kvart typ, så fruktansvärt lättlärd!
Sen har vi jobbat mycket med Stå nu med. Han kan nästan stå som kommano nu, o med en köttbulle i handen så står  han faktiskt riktigt fint.

Har träffat en som heter Laila idag, hon kan massor om utställningar, så vi träffades och pratade lite om det idag, hon gjorde så som dommaren kommer att göra på honom medans han står, var inga som helst problem.
På söndag ska vi åka till Kil och träffa Marita och Klas också! Vi ska klippa Specs lite inför nästa helg, och träna lite mera :)

Måste bara berätta en rolig sak som hände igår, vi var ute i skogen och gick med Marie och Ramses. Hundarna var lösa och busade massor, jag tänkte att jag skulle prova att kalla in honom, det brukar aaaldrig funka, men tänkte ändå prova. Och gissa vad, han kom! Då vart jag en sååå stolt matte!!! :) Det börjar arta sig all träning nu ;)


16 November

Dags att skriva lite igen!

Idag har vi haft hundträning, det var Jenny och Shina (husky), Marie och Ramses (american wolfdog), Laila och Tråålla (tollare) och Linåå (Podenco Ibicento). Hundarna var duktiga i det tråkiga vädret, det började snöa mitt i allt!
Vi tränade mest gå fint i koppel, sitt med olika störningsmoment, Specs är såå duktig!
Sedan släppte vi tråålla och Specs så de fick leka av sig, de lekte massor och Trollet är en kaxig liten tjej. Specs som är så försiktig med valpar kunde inte det idag, han fick leka som han gör med stora voffar ;)

Han har sovit hos mamma och pappa natten till idag, det hade gått bra! Vi hade kalas där igår, Specs fick massor av uppmärksamhet, då är han nöjd!

På farsdag så var vi hemma hos Robins mormor och fikade, Specs fick följa med och träffa alla. De tyckte att han är så lugn! Och det är han, han stressar inte upp sig i onödan. är så himla skönt att han är så trygg.

I morgon ska vi gå till veterinären och väga honom igen! Förra måndagen vägde han 22,5 kg. Vi tycker allihopa att han har vuxit massor!


10 November

Idag har jag och Specs haft en ganska händelserik dag, i morse träffade vi Marie och Ramses. Vi släppte hundarna på planen så de fick leka. Upptäckte att det inte är så smart att låta en vit hund ligga på rygg och gnida in all smuts i pälsen. Han var svart när de busat klart. Har bildbevis! Så det blev bad när vi kom hem till Specs stora besvikelse.

Sedan sov han heeeela dagen ända tills klockan fem. Då gick vi med Jenny och Shina och kollade på valpkurs. Vi tränade passivitet. Han är jätteduktig, han låg och värmde mig där inne.

Här kommer bildbeviset på att våran lilla prins ville klä ut sig till en flat idag.


7 November

Vet inte riktigt vad jag ska berätta om Specs nu, han har börjat att "markera" när vi är ute med Ramses. Men när vi är ute ensamna så kissar han som vanligt. Haha hormonerna börjar fara runt i kroppen på honom tror jag.

Han håller på och växer nu igen, han sover mycket nu igen. Ska bli spännande att se hur stor han kommer att bli! Måste få tummen ur o mäta honom snart.

Idag var vi ute på en skogsprommis med Marie och Ramses, de är så duktiga, de får springa lösa en stund och leka av sig, sedan gick vi. Och när vi gock på spåret så kommer det två storpudlar, en irländsksetter och en liten vovve i full fart mot oss. Är så jobbigt med folk som inte har koll på sina hundar när de är lösa. Tur att ingen av valparna blev rädda för dom när de kom springande.


3 November

I morgon fyller Specs fem månader! Tiden bara flyger iväg. Vi tränar mycket med att ha honom lös på promenaderna nu. Idag gick han lös i ca 10 min på väg till mamma. Han stannar och luktar, sen när jag ropar så kommer han! Han är duktig.

Han har kommit in i spökåldern nu, jag och Robin satt och kollade på tv en kväll. Så kommer Specs springande från köket med raggen framme, sen vågade han inte gå in själv i köket på en stund. Haha, han är så rolig.

Nästan alla hans tänder är nu utbytta, han tuggar massa massa på allt han ser ute. Längtar tills det är klart.

I morgon bitti ska vi gå en långis tänkte jag, sen ska jag till stallet så då får han vara ensam hemma ett tag. Sen när jag kommit hem ska vi gå till veterinären och väga honom. Får se om han har gått upp något sen förra måndagen :)

RSS 2.0