30 April

Idag är sista dagen vi äter, sover och hmm, ja skiter i den gamla lägenheten! I morgon kommer alla underbara människor och hjälper oss :) Tack!

Jag och Robin började måla i köket igårkväll, det blev lite för mörkt för att göra klart och sen skulle jag vilja vara ca en meter längre så jag nådde överallt. Har ingen stege.
Specs har inte varit i den nya lägenheten än, han ska få följa med mig över om en liten stund när jag ska måla. I kväll ska han följa med till hult och kolla på majbrasa för att sedan följa med Laila hem och övernatta där. För på fredag ska han följa med till Mariebergsskogen och vara med på "Barn-med-hund". Alice (Lailas dotter) ska ställa honom. Han passar perfekt för det eftertsom han är så underbart snäll. Hoppas det går bra för dom :)
Sedan ska han få vara hos Laila medans vi grejar i ordning så han slipper den stressen.
Igår fick han bada också, nu har vi en ljusare och lurvig golden igen! så himla söt när han är nybadad!

Nej nu ska jag gå ut med Specs, bädda, mata Specs, och sen presentera Specs sitt nya hem :) Hoppas han gillar det ;)


19 April

Nu är Specsarn trimmad! Vi var och hälsade på i Säbytorp igår så Specs fick träffa Thea och Marita fick träffa Specs ;)
Vi pratade HUND i princip hela tiden, det är så himla kul! Thea var inte så leksugen, hon morrade så fort Specs kom liiite för nära. Men hon är ju morsa åt honom, hon ska ju fostra honom ;)
Efter klippningen så gick vi ner till sjön så hundarna fick bada! Det tyckte dom var roligt :) och vi längtar så tills valpträffen så man kan träffa hans syskon :)

Nej nu ska vi ut på en långis minsann, vill hitta på något och Specs ligger och tittar på mig med trasan i munnen vilket betyder: "LEK MED MIG!!" haha

17 April

Fredag idag! Skönt, snart kommer Robin hem och funderar på om vi ska hitta på något kul då :)

Specs är fullkomligt könsmogen nu också. Tråålla löper nämligen och Specs vet precis vad han vill och kan göra. Han lyfter på benet då o då men markerar hela tiden. Dock inte i koppel, det får han inte.

I morgon ska vi träffa en golden som heter Yatzy som Specs ska få leka med :) och efter det ska vi nog åka till Marita och Klas och Thea!

14 April

Vi kom nyss in från en långis i skogen och nu är vi trötta båda två :) Han har fått nys på fåglar  nu våran lilla apporterande fågelhund! Han försöker jaga dom men tyvärr har inte Specs lärt sig flyga än.
Nästa helg ska vi till Klas, Marita och Thea och hälsa på, specsus ska klippas också innan utställningen, ska bli roligt att träffa dom igen!


11 April

Idag fyller pappsen år! Grattis :)

Här kommer bilder från första gången vi provade agility ;)

Här kommer bilder när vi skulle ta snygga bilder på hundarna ;)


<3

8 April

Nu är det bara 21 dagar kvar tills vi flyttar! På torsdag kommer dom och ska göra en förbesikting i lägenheten, så vi ska greja lite i helgen eftersom Ozzyjävel bara förstör.

Jag och Specs har precis kommit in från en prommi i skogen, tur att jag har korv med mig! Vi mötte en dagisgrupp i skogen, och Specs äälskar ju barn. Men han var duktig och lyssnade på mig :) Nu ligger han nyduschad o sover som en stock. Mätt och trött och lycklig.
Igår var vi hemma hos Laila och påskpysslade. Specs skulle ligga plats för att inte vara ivägen, men helt plötsligt hade Specs glömt bort hur man lägger sig ner, han fattade inte alls vad jag menade när jag sa plats. Så jag fick gå emot honom lite argt och då lägger han sig ner jättesakta och samtidigt tittar på mig hela tiden. Sen när jag vänder mig om står hanigen. Hormoner säger jag bara...
Aja, det går väl över på honom med ;)

Bilder från igår!

Lägger in lite lydnads bilder och spår bilder!


Fotgåendesträning!


Goooodisgalen voff :)


Måste ju ställa upp honom också såklart.


Platsliggning! Bra kontakt med mig där ;)


Här nosas det för fullt!

Oh titta vad han hittade i skogen! :)

5 April

Idag har Specs lyft på benet! Bästa kompisen Tråålla började även löpa idag, så dom små valparna börjar växa upp!

4 April

Idag har Specs haft en fullproppad dag igen!

Han sov hos min mamma och pappa igår, och när vi hämtade hem honom så kom Laila och hämtade oss så vi åkte ut till skogen och la blodspår! Jag fick lägga spåret själv för första gången, inte lätt att kolla vart man går samtidigt som man ska hålla koll på blodet, haha!
Sen åkte vi till brukshundsklubben och tränade lite lydnad. Vi började med Specs. Vi tränade på ligg under gång och han kan om han vill! Men vi jobbar mest på att fortsätta hålla kontakt när vi går fot. Han går gärna och luktar framför istället, men vi kämpar på!
Sen provade vi att hoppa ett hinder, Specs är inte världens smidigaste, men efter lite övertalning, peppning och godis så hoppade han!
Sen tränade vi med de andra hundarna och sen gjorde vi spåret. Han är inte så intresserad tyvärr. Han går och luktar och det ser ut som han spårar, sen helt plötsligt kan han plocka upp en pinne istället. Jag visade honom blodet, och berömde när han luktade på det och visade honom att vi ska gå frammåt. Tillslut gick det! och då hittade han klöven innan ens var beredd! Duktig kille det!! Stolt blev han när han gick till bilen med den goda klöven i munnen :)
Efter vi spårat med alla vovvar åkte vi till en annan skog och gick en lite prommis så dom fick leka av sig allt bus! De har använt huvudet mycket idag så de behövde få rusa o busa lite också :)

2 April

Idag har varit en händelserik dag i Specs lilla liv!

I morse var vi ute i skogen med Laila, Linåå, Tråålla och Delphie. Specs visade INTE sin bästa sida. Han trotsade hej vilt.
Jag sa åt honom att sitta, då la han sig ner, när jag sa sitt igen så stack han iväg. Sen när jag skulle skälla lite på honom trodde han att jag lekte med honom.. jösses ibland försvinner tålamodet. Men enligt min kära vän A-L så är det sånt som går över.

Det blev en skogsprommis på ca två timmar iaf, vi stannade och fotade mycket! Bilder kommer här nedan ;)

sen åkte vi hem och då fick Trots-Specs bada som straff. Sen sov han, då var han söt.

På eftermiddagen när Robin kom hem från jobbet så bestämde vi oss för att åka ut till a9 området och gå promenad. Så det blev att vi gick 6 km i skogen. Där var Specs lycklig och bara allmänt söt.

Här kommer bilderna från dagen!RSS 2.0