30 December

Näst sista dagen på 2008, jag firar den med att vara sjuk. Har haft feber hela dagen, så jag har en understimulerad voffsing vid mina fötter. Men han är så himla duktig! Han ligger och sover med mig hela dagen, nyser jag så är han där och ska kolla så att allt är okej. Så himla sött.
Trotsen har nog inte kommit till Specs egentligen, skrev det för ett tag sen, men har kommit på nu att han är inge trotsig alls. Inte om man jämför med andra valpar i hans ålder, men jämför man med hur han Har varit, så kan det ju kanske räknas som trots.
Nyårsafton i morgon, jag och Robin och Specs ska vara hemma hos mamma och pappa, de ska bort så det blir bara vi och Louise och Billy såklart :)

Känns skönt att vara hemma med Specs på hans första nyår, vill se själv så att han mår bra och inte blir rädd. Det har smällts litegrann här hemma, då reagarar han inte alls, skööönt!

Han har blivit en riktig sjusovare också! Han kan lätt sova till tio, är det ingen vaken när han vaknar då så lägger han sig igen. Anledningen till att jag vet det är att jag har lurat honom lite när jag varit tröttare än tröttast. Lite skillnad mot några månader sedan, då var det upp mitt i natten och kissa bebis. Nu kan man trampa på honom mitt i natten utan en enda reaktion.

Matgalen är han fortfarande.. den dagen han INTE vill äta, då är det något fel på honom ;)

Känns skönt att få fira in 2009 med våran fina älskade Specs <3 Lillskiten <3


 Storskiten <3

23 December

Dagen innan julafton! Våran första jul med Specs :)
Fast julkänslan finns inte! det är vårväder här.. solen skiner för fullt, inte ett moln på himlen.
Fast det vädret är perfekt för långpromenad! Så det är precis vad jag och Specs har gjort idag. Han springer lös överallt förrutom vid vägen, han är så duktig.

Idag har jag varit nära att strypa ena katten, jag fick en ros av Robin i veckan, gissa vem som satt på köksbordet och rev bort alla blad? :( Jäkla katt säger jag bara.
Någon som vill ha en katt?

19 December

Nu har Specsen börjat att prova våra gränser. Säger vi sitt, så står han och tittar på oss som att "ja, men det är väl bara att du sätter dig ner."
Sen börjar det lukta väldigt gott ute, så han drar bakåt nu. Haha så knäpp. Han vet reglerna så väl, men måste prova sig fram ;)

Idag har vi varit ute på en långprommis-äntligen!
Han fick vara lös och han sprang som en tok! Såå lycklig. Han sprang så mycket att han vart övertrött, när han blir övertrött får han såna knepiga ryck. Springer och hoppar upp på mig, ja helt knäpp.

Mätte honom förra veckan förresten, han var då ca 55 cm hög!
Och igår vägde jag honom, han väger nu 27 kg.

Det är så roligt att gå in till veterinären och väga honom, han vet precis vad vi ska göra. Bråttom som satan in i rummet, sätter sig på vågen och bara stirrar på mig efter godis! är faktiskt lite roligt...
När vi gick hem från veterinären hittade han en jättelång träpinne. Den skulle han ha med hem. Såå himla stolt över att bära den. Samma sak om han får hålla i sitt eget koppel när vi går, då åker svansen ut, huvudet upp, bröstet fram. Ståtlig som bara den :)

Ikväll ska vi hem till mamma och pappa och äta mat. Specs ska självklart följa med. Han älskar att följa med. Han har börjat förstå skillnaden när vi sätter på oss skorna, tar vi fram kopplet ser man hur lycklig han blir, säger vi att han ska gå in i sovrummet så tittar han på oss med den där blicken... "Men jag kaaaan väl få följa med? Snäälla....."


16 December

Igår var jag och Specs på en jäättemysig skogspromenad. Vi var säkert ute i en timme och bara gick. Han var lös nästan hela vägen och tyckte det var superkul!
Men idag har Specs en väldigt tråkig dag. Jag har opererat min tå idag, så kan knappt gå ut på kissrundor. Så det är mest inomhus idag. Dock har han sovit hela dagen. Det är så skönt med honom, för han kan ha dagar då man inte gör något alls med honom, samtidigt som han skulle orka vara ute och hålla på en hel dag.
Snart är det julafton och nyår. Funderar på hur nyår ska gå med Specs.
Vi ska vara hemma hos mamma och pappa då, deras Billy är inte rädd, så det ska nog gå bra.

Snart är det dags för brottningsmatch mellan mig och Specs igen. Han är så stor och tung nu, så nu brottar han ner mig mycket lättare än förut. Han gör en attack bakifrån och hoppar upp på mina axlar så jag lägger mig på mage, sen så lägger han sig platt på min rygg och låter som en gris och tuggar på mitt hår. Lillfisen. Men jag vinner ibland med, då lugger jag på hans mage och drar honom i kinderna och vi morrar lika bra båda två.

Vi har köpt en reflexväst åt honom nu äntligen, vi köpte den största, den är litelite förstor, men snart passar den kanon.

8 December

Nu har jag anmält oss till en till kurs!! Längtar så tills man får börja igen, ska bli så kul!
Varje måndag nu så ska jag och Specs följa med Laila o Tråålla på valpkurs, bara för att Specsen ska få träna passivitet.

Vi har köpt en reflexväst åt Specs idag, han gillade den inte, den skulle han bita och så försökte han klia bort den. Men, han får helt enkelt vänja sig ;)

I morgon har jag tänkt mig en långprommis, och ett veterinärbesök för att få väga honom. Var nästan två veckor sedan han vägdes nu, ska bli spännande :)
 
Jag var på stora hundmässan i sthlm i helgen, Specs pappa var med där, och han vann tydligen över goldisarna :) De har en snygg pappa dessa valpar!

4 December

Idaaag blir lilla skrutten 6 månader! <3


3 December

Ååh i morgon fyller våran lilla snutt sex månader! Tiden bara flyger iväg. Kommer ihåg att jag alltid längtade till att han skulle bli sex månader, för då trodde jag att han skulle se vuxen ut, men det gör han inte! Han kommer att bli stor våran kille.

Nu väntar jag faktiskt på att den där hemska sex-månaders trotsen ska komma.. men än så länge finns det inte :)
Han är så duktig!

Våran älskade lilla fisvovve.
 Kolla liksom på honom, finns det något finare?
 

1 December

Nu är utställningen avklarad! :) Specs skötte sig utmärkt. Är riktigt stolt över honom, han är såå lugn. Massor av hundar o folk överallt var det, men Specs bara tittade på alla.

Hur gick det då?
Jo, vi kom näst sist. Det var fem stycken valpar i våran klass. Allihopa var yngre än Specs :)
Me domaren sa att han hade fin pälskvalite, bra stomme, fina tassar och att han var välvisad. Men de tyckte att han kunde se lite gladare ut i ringen. Men han var väldigt trött, vi hade varit där i ca 1,5 timme innan det blev våran tur, så det var många uttryck för en sån liten kille :)

Lägger ut lite lydnadsbilder sen jag och Laila tränade!

       

    Han är så himla underbar lilla Specs. En helt perfekt hund.

Tusen tack för hjälpen i helgen Marita. Det betyder mycket för oss att du ger oss så mycket hjälp! Massa rosor till dig.

RSS 2.0