27 Oktober

Idag har jag och Specs varit hos veterinären, nu väger våran pojke 21 kg!

Och snart ska jag och Specs träffa Ramses och Marie, sedan ska vi gå hem till systrarna. Jag ska klippa klorna på Louises kanin.
Specs sov hos mamma och pappa i lördags, det hade gått superbra! :) Han kissade och bajsade inne en gång, men hemma är han rumsren, men det är ju inte så lätt på ett nytt ställe.

Nu börjar trotsen att komma med..tror jag skrev det sist, men han lyssnar mindre och mindre. Bara att fortsätta kämpa!

Snart blir han fem månader, inte klokt vad tiden går fort! Så om ca en månad ska vi börja kurs igen :) Vardagslydnad. Det längtar vi till båda två, vi tycker båda att det är jättekul! Och det gör nog Husse med, visst Robin? :)

22 Oktober

Igår hade vi våran sista valpkursgång, känns jättetråkigt :( Men jag får gå iväg och titta själv på kurser! Då lär man sig mycket också :)

Jag och Specs var ute på en "lång" promenad förut, vi gick så han kunde vara lös, han är så duktig! Han kan få sina ryck och springa före, men när han upptäcker att han är före så springer han tillbaka till matte. Dukrig pojke.
Jag har fått köpa loppmedel, det ska vi spraya honom med sen tänkte jag. Fågelloppor har han, det smittar inte till andra hundar som tur är :)

På lördag ska Specs sova hos mormor, ska bli spännande att se hur det går. Han har varit där mycket så det kommer inte att vara några som helst problem.
Med ensamhets träningen går det också superbra, han har varit själv i ca två timmar, han ligger och sover eller tuggar på sitt ben, inga problem alls. Klorna går mycket bättre att klippa nu, nu ligger han på rygg i mitt knä tills jag är klar. Finns inget alls att klaga på.

Kan vara så att han börjar trotsa lite, jag vet att han kan sitt. Men när jag säger det så står han och tittar på mig och viftar på svansen "Måste jag?" Ja det måste han.

Lägger in en bild när han hade sin hemska klåda. Så liten han va då :) Och så söt med mina strumpor :D

   <3

19 Oktober

Idag har vi tagit lite kort på våran älskade prins :) Han är så vacker <314 Oktober

Valpkurs idag igen! :D
Inte klokt vad tiden går fort.

Idag kommer våran uppfödare Marita! Eller våran o våran, Specs uppfödare iaf.
Hon ska följa med och se hur duktig han är våran lilla prins.

Just nu ligger han och sover som en stock. Vi har varit ute på en skogspromenad med Marie och Ramses (american wolfdog, Suuuuupersöt) De leker som tokar och är så duktiga.

Uppdaterar ikväll efter kursen :)

Uppdatering:

Kursen gick kanoners. Specs var lite trött idag, så han var lite ofokuserad. Man kan ju inte vara på topp jämt :)
idag fick fi träna på hundmöten, och så berättade hon lite för oss vad vi skulle tänka på.
"Du kommer inte få några som helst problem med Specs, låt honom ha slappt koppel, han vet att du är tryggheten så han kommer inte att lämna din sida. Det han skulle kunna göra när han blir lite trotsig är att sträcka ut huvudet för att nosa" Haha lilla pruttisen <3

Marita var ju med  på kursen, hon tyckte att han var duktig :) Han hade fina linjer och sådär med sa  hon, nu ska vi träna stå bara och så har vi änmält oss till utställningen :D

8 Oktober

Nu har jag letat igenom honom, inga fler äckelkryp. Det var väl någon som hängde med från skogen.

Vi skippade marken idag, vi tog en skogspromenad idag istället, han går lös hela vägen i skogen, förrutom på ett ställe som är jättenära E18, där kopplar jag honom. Vågar inte chansa.
Specs tycker det är jättekul att gå i skogen, när vi komemr fram till en liten tjärn med vatten så vill han fram o titta, så jag sa till honom "titta! där är vattnet!" Då blir han helt knäpp och springer fram till mig och ska busa med mig och skojmorrar och ska nog helst butta i mig i vattnet. En dag kanske han kommer lyckas.

När han stannar för att lukta, vilket han gör nästan hela tiden. Så har jag börjat säga "Hejdå Specs" då kommer han som ett spjut! Duktig kille.

Ikväll ska han bada! Uscha tycker han, har gjort rent hans öron idag med, de blir skitiga efter bara några dagar.


7 September

Idag när Specs låg och myste med mig i soffan, så ser jag något som kröp på honom! Jag fick tag i det lilla äckelkrypet och la det i en burk, gick till veterinären och frågade vad det kunde vara, hon trodde inte att det var en loppa, men jag skulle kolla igenom honom lite mera och se hur det var i morgon.
Vägde honom idag med, nu väger han hela 18 kg. Han har gått upp ett kilo sen i fredags. Lilla pruttisen.

Idag har vi varit på valpkurs igen, han är så himla duktig! Blir så stolt över honom. Vi skulle sitta med belastning (specs får kommandot sitt, och så ska jag gå ifrån och dra lite i kopplet, och så ska han stanna kvar) det klarar han galant,  men ifag skulle vi göra det med en annan hund framför, vi hade en uppspelt busig jackrussel framför oss som bara hoppade och ville leka med specs, men specs han ignorerade honom totalt, han hade fokus på mig hel tiden och kunde sitta med belastning, jag drog hoom mot den andra valpen, men han stannade tills han fick sitt frikommando :)

Han är så himla duktig.

I morgon är det marken här, så då tänkte jag ta med Specs och träna lite miljöträning, kommer inte vara några problem alls, han är så duktig och trygg våran lilla prins <3


4 September

Idag har vi varit ute på promenad med en kompis och hennes två hundar :) Specs var jätteduktig.

Han har även varit med till stallet nu, han brydde sig inte ett dugg om hästen. Det enda han brydde sig om var att jag satt på hästen och att han inte kunde få den uppmärksamhet ahn ville ha. Robin gick brevid med specs, men han skulle promt ha min uppmärksamhet. Han är mattig just nu, men det kanske går över :)

Idag kunde jag klippa hans klor alldeles själv! Han låg på rygg i mitt knä och var jättelugn och duktig.

Var och vägde honom i går, nu väger han 17 kg! Lilla plutten :)

Tappat massa tänder nu också, alla utav de små tänderna där fram utom två är borta, den ena är ganska lös och har varit det i flera dagar, den andra har blivit lös nu.


Igår så tuggade Specs på en GLASBIT! Fy va otäckt det var, kollade honom i munnen och som tur var så hade han inte gjort sig illa.. jäkla folk som tar sönder flaskor!

RSS 2.0