Prommis!

Idag har vi varit ute med Jossa och Nova i det fina vädret! Vi gick ut mot sättra stugan men vi blev så trötta att vi inte orkade gå hela vägen.. :P Men vi va ute i tre timmar iallafall! Specs är supertrött, och ikväll har vi kurs också! INte så välplanerat av mig, men vi får göra det han orkar :)


Här kommer bilder jag snodde från Jossa! ;)
Tack för en toppenprommis! :)

Reklam!

ja, jag hade tänkt att göra lite reklam för min andra blogg, jag har startat en blogg som inte kommer bara lika hundnärdig som denna ;) Denna blogg kommer självklart att finnas kvar där jag kommer skriva om mina och Specs äventyr! :)

Läs och kommentera!

sooffis.blogg.se

Dessa hundägare alltså.

Jag blir så himla less på folk som har hundar de tror de kan ha lösa!

Idag på morgonpromenaden så möter vi ett äldre par som har sin hund lös, hunden lyssnade inte ett dugg (jag förstår hunden...) och sprang såklart fram till Specs. Den hunden kommer fram och börjar morra så jag tar mitt ben och motar bort hunden. Jag märker fort att hunden inte är elak, men jag tycket ändå inte de behöver hälsa. Mest bara för att jag blir så förbannad på såna ägare. Så jag säger åt den där hunden att sätta sig ner, vilket den gör, så hunden är duktig bara man pratar rätt med den uppenrarligen. Ägaren skrek: "KOM HIT NU DÅ! KOM DÅ! LYSSNA NU DÅ!" Klart som fan hunden inte lyssnar!

Jag skulle inte heller vilja komma till någon som skriker på sådär, och som aldrig ändrar tonen i rösten. Han blev irriterad på att hunden lyssnade på mig också.. smart gubbe det där!

Mitt i allt så kommer älskade lilla Pepsi fram, så den där hunden börjar jaga honom! Då börjar det koka i mig, men feg som jag är säger jag ingentning utan bara muttrar och säger lite högre till Specs om hur duktig han är som minsann LYSSNAR.

Väl när den där hunden skrämt slag på lilla peppen så kommer den tillbaka och har då förstått att det inte gav något att komma fram till Specs, så han drar iväg framåt igen.

Då fick jag och Specs gå och leta efter skrämd katt.. vi stod utanför ett hus och ropade på honom, och de som bor i huset hade sett allting och kom ut och hjälpte mig att leta. Det finns snälla djurvänner också! Tillslut vågar Pepsi göra sig hörd igen och skriker för full hals efter mig och Specs. När han kom fram var han oskadd med så himla rädd!

Jag blir så förbannat trött på hundägare som envisas med att ha sina hundar lösa, eller i såna där hemska flexikoppel när de har hundar som inte lyssnar eller är aggressiva vid hundmöten!


Fy fasen alltså.

Miljöträning, valpkurs, underbar hund!

I lördags var jag och Specs och miljötränade med Sofia och Tilda! Tilda är en amstaff tik på tre år som är sådär galet söt så man bara vill krama på henne! Sofia hämtade mig och Specs och sen begav vi oss till centrum, och herregud vilka underbart duktiga hundar vi har! De slappnade av superbra när vi platsade dom bland massa folk och vi fick mycket beröm och många leenden :) Jag och Sofia blev riktigt stolta!

På söndagen gick jag och Specs till lokalen där vi var störning på en valpkurs, och där såg vi en såååå himla söt goldenvalp! Gissa om jag blev valpsjuk ;)

Vi fick träna på att få hundarna slappna av och sen körde vi platsliggning nära en annan hund, och det va inga som helst problem med underbara Specs!

jag har sagt det förr men det är helt klart värt att säga igen! Specs alltså.. han är såå himla bäst! Han är så himla duktig och han förvånar mig varje dag över hur jäkla bäst han är. Och det bästa av allt är är att han är MIN. Han är bara min guldsten. ♥

Spår, godissök och klövjeväska

Idag har hade jag ingen ork i kroppen alls för långpromenad, så det blev en kort svång till skogen där Specs fick bli aktiverad. Han fick ha sin klövjeväska på sig till skogen och den här gången tyckte han det va jätteroligt att ha den på sig! Sist så gillade han den inte alls, men nu så va det fart i grabben vill jag lova :P

Jag hade packat massa godis i väskan som vi grejade lite med. När vi kom till skogen så band jag specs i ett träd medans jag la ett spår. Jag gick i ojämn terräng och jag hörde hur otålig Specs var vid trädet! När han inte såg mig så lät han som en liten liten hund, han skällde! Han som aldrig skäller, det va inget grovt skall, utan det där pipiga som låter som en liten hund liksom. Men han fick snällt vänta en stund till och gissa om han va taggad när jag kom tillbaka! Han hade riktigt bråttom til spåret, men han fick tyvärr vänta en stund till ;) Under tiden spåret skulle lägga sig så gjorde vi godissök och det märks att han börjar förstå vittsen med det nu! Så duktig.

När vi gick till spåret så visste han direkt vad vi skulle göra! När selen kom på så fick jag verkligen jobba med att vara en broms för honom så han inte skulle slarva sig igenom spåret. Men han tog det riktigt fint!


Nu är min lilal guldklimp hel nöjd och ligger och gottar sig på rygg ;)


Här är min finaste skatt med sin väska <3

RSS 2.0