29 September

Idag har vi varit hos veterinären igen, nu väger han 16,7 kg :) han har gått upp nästan två kilo på bara en vecka. Stor kille nu :)

De två tänderna i underkäken börjar komma fram nu med, o några andra börjar bli lite lösa. Han har börjat få lite knäck i öronen nu när vi är ute med honom, men det är väl bara att fortsätta gnata på honom.
Igår var vi ute och gick i skogen med honom, så himla fint väder. Specs tycker det är jätteroligt att gå i skogen, men i början så gnäller han och tycker synd om sig. Han ska gå först, sen stannar han och ser att vi är bakom honom, då springer han tillbaka som om han tänkte "herregud va fort jag sprang,  varför springer inte ni med?" På tisdag är det valpkurs igen! Ska bli så roligt :)

I freddags var han hos mamma under dagen, det gick jättebra, första gången han var borta utan mig eller Robin.
Men det hade gått jättebra, han ville busa vääldigt med Billy hela tiden.

Och förresten, igår när jag och Specs gick hem från en kompis, så ser vi en Irländsk Varghund, jisses va stora de är. Specs blev jääätterädd först, skrek och försökte komma innanför mina kläder. Men Devil, som hunden heter (v'äldigt opassande namn, han borde heta Nalle eller något, han är hur snäll som helst) kom lunkandes fram till Specs och luktade på honom, Specs han skrek men Devil han bara fortsatte lukta helt lungt. Tillslut så fattade Specs att han nog inte va så farlig, för då ville han leka. Men Specs nådde knappt upp till magen på Devil. Haha då va han så liiten lilla Specs.

Nu är han fyra månader och en vecka gammal. Inte klokt va tiden går fort, känns som det var förra veckan vi åkte hemåt från Säbytorp med en liten liten bebis i famnen.

23 September

Nu har vi varit på valpkurs igen, och han var lika duktig idag!

Vi behövde bara visa honom hur man skulle göra två-tre gånger så fattade han sen. Han är så duktig lilla pojken.

Nu ligger han brevid och sover här :)
Gissa om någon kommer att sova gott i natt?

22 September

Idag har vi haft Specs i hela två månader! Tiden går så himla fort. Och  han har blivit en så stor pojke nu.

Idag har vi miljötränat lite på morgonen, vi gick förbi ett ställe där de bygger en affär, men han brydde sig inte alls. Han

bara luktade massa. Han har kommit på att det luktar väldigt gott ute nu. Jobbigt.

Sedan, eftersom han inte ens brydde sig om de stora lastbilarna och någon maskin som spikade fast plåt

så gick vi till veterinären. Han började gnälla på en gång när han visste att vi skulle dit. Men då är det dags att vi

går dit lite oftare. Han fick stå på vågen, han väger 15 kg nu (duktig pojke) och sedan stod vi där inne en stund, han fick

lite godis o så. Han blev vääldigt glad när vi gick därifrån. Men veterinären får bli ett måndags ärende för oss två.

Så han märker att man inte bara gör något otrevligt när man är där. På så sätt kan jag hålla bra koll på vikten också.

Ikväll ska vi tre träna lite på våran läxa vi fick på kursen, Specs kan ju redan, är vi som måste lära oss.

18 September

Nu är hösten verkligen här, och med den så kom självklart förkylningarna. Robin har haft feber i två dagar, och jag börjar känna mig dålig jag med.
Specs tycker att vi är jättetråkiga nu.

Men jag var ute och lekte med honom på planen förut, han fick träffa en åtta veckors american wolfdog, hur söt som helst! Och han var nästan lika stor som specs :) Specs fattade såklart att det var en ännu yngre valp än han själv. för  han kaxade upp sig så den lilla lurven la sig på rygg framför Specs. Då vart han nöjd kan jag säga.

Gick en liten promenad med honom efter lekträffen, för han har bara sovit idag eftersom vi inte gjort något med honom, så han har världens energi.

Det har kommit två nya tänder nu :) dom är inte framme helt, men de syns iaf.

Och lilla duktiga Specs kan gå fot minsann!

16 September

I morgon fyller lilla pruttisen 15 veckor! Inte klokt vad tiden går fort, vi har varit ute på en lite längre promenad nu på morgonen, vi var och hälsade på Robin på jobbet. Specs var jätteduktig, han tycker trafiken är lite läskig i början, men den blir han helt knäpp och ska jaga bilarna. Då blir det ett bestämt "Nej". För så får han inte göra. Han får inte tro att det är okej att jaga bilarna.

Nu ligger han och sover, och lär göra det i någon timme till. Han är så gosig, för när jag gick för att släppa ut katten, så gick han upp och la sig vid dörren under tiden jag var ute, så han inte missar att jag kommer tillbaka.

Det går jättebra med ensamhetsträningen!  Han är ensam medans vi handlar, och när jag åker till stallet så är han ensam tills Robin kommer hem, han klarar 40 minuter utan problem. Han går och lägger sig på en gång. Sen  när vi kommer hem så sitter det en väldigt nyvaken Specs och viftar på svansen. Det spelar egentligen ingen roll hur länge vi är borta, han blir alltid lika glad nr vi kommer hem. Han pratar med oss, och ska "sitta fint" liksom, han sätter sig så självmant, och så ska han hålla i våra händer me fram tassarna. Lilla plutten är så himla mysig <3



Nu har vi varit på valpkurs!
Specs var jätteduktig, och han kunde redan allt som vi skulle lära oss idag, han är jätteduktig på kontaktövningar :)
Är så stolt över honom :) Nu får han ävn vara i sängen och soffan. Han kan komma upp själv, så då får det bli så. Han vågar dessvärre inte hoppa ner själv, men det gör min inte ett dugg! :)


15 September

Nu har Specs tappat tänder! han har tappat två små i överkäken, sedan är det två små i underkäken som också är lösa :)

Nu är han jättestor helt plötsligt!

14 September

Nu börjar Specs bli stor minsann! Han har två lösa tänder :)
Lille plutten.

Nu ligger han och sover, han har fått badat idag, fått öronen rengjorda, och så har vi varit ute och traskat i skogen. Mycket upplevelser för lille Specs.
Igårkväll fick han träffa en kavalier valp, han heter Nino, vi släppte dom på planen så dom fick springa o leka. Nino är så snabb att specs blev irriterad för att han inte kom ikapp. Han började "Morr-prata" som han gör ibland.

Nu är det inte alls långt kvar tills det är dags för kurs för oss, vi längtar allihopa!

Han är så himla mysig lilla bebisen, och han är så duktig! är så stolt över honom.
Han är så värdefull <3


Måste bara säga.. gå in o kolla på Assas och Angelicas blogg, Assa är Specs flickvän, hon är toksöt!
angelic.webblogg.se

12 September

Idag har jag och Specs varit på en inhängnad plan och tränat. Jag hade en köttbulle med mig som jag delade i småbitar och kastade iväg och sa " Sök" han fatta direkt :) Han tyckte det var jätteroligt! Han är så himla underbar lilla snutten.
Så gosig och snäll o söt att man inte kan sluta titta på honom.

Imorgon ska husse till gustavsvik så då blir specs och jag ensamna, då ska vi hem till mamma, Specs älskar att vara där. Han springer som en tok på gräsmattan, speciellt roligt är det i en liten slänt som han springer upp o ner i, sen så ramlar han och då blir det ännu roligare.

Klådan är myycket bättre. Han får ha små rosa strumpor på sig nu ibland, för han kliar sig där han har såret. Men det ser också mycket bättre ut sen strumporna åkte på.

<3

10 September

Nu var det ett tag sen jag skrev, Specs har haft väldig klåda på sista tiden, han kliar sig fruktansvärt mycket. Förra helgen så var han väldigt slö, det syntes på honom att han var helt utmattad av klådan. Så jag ringde till veterinären och dit åkte vi i måndags. Han fick en cortisonspruta och så sa veterinären att han är överkänslig mot protein. Det visste vi egentligen, men ville kolla allt ändå.

Nu äter han mat med väldigt lite protein i, och för första gången efter en måltid så rapar han! Förut har han alltid kunnat äta tre skålar med mat till, men nu rapar han :)
Han är äntligen sig själv igen, busig som en tok och samtidigt vill ligga i knät och pussas. Vi tror att det är tänder på G nu, snart trillar nog dom små rackarna ut. Han tuggar på precis Allt. Värre än han gjorde förut, sen ska han äta allt han ser ute för att ha något att tugga på. Så vi får se!

Vi var ute och gick en kortis på en elljusspår här om dagen, vi hade Specs lös och han var superduktig! Så fort han såg att vi kom en bit ifrån så sprang han som en tok fram till oss. Han är så duktig lilla prinsen <3

På tisdag kl. 17.30 ska vi börja på valpkurs, det ska bli spännande och se hur han klarar det :)
Tror inte att det kommer att vara några problem alls.

Rumsren är han fortfarande ;)

forts.

Matte har förresten börjat att vara inne på vovve.net och där pratar  hon massor med andra människor som har valp! Matte har bara snälla saker att berätta om mig. Hon läste också om en liten goldenvalp som morrade och högg efter sin matte när hon skulle ta bort en spya som den valpen försökte äta upp. Då tänkte matte att "Så skulle Specs aldrig göra!" Men ändå va hin tvungen att prova. Inte för att jag har spytt, men hon gav mig ett grisöra, då blev jag jätteglad! För att jag älskar grisöron, men helt plötsligt tar hon det ifrån mig! Men inte morrade jag då inte, nej jag satte mig jättefint och kollade matte i ögonen så som man alltid ska göra innan man ska få någonting. Då fick jag tillbaka det. Jag visste hela tiden att jag skulle få tillbaka det, då är det ingen idé att försöka vara tuff.

Idag när matte och jag var ute och gick, så träffade vi min lilla kavalier kompis, vi lekte inte så mycket, vi låg bredvid varandra och åt lite gräs och löv och annat gott. Sen skulle dom gå vidare så då gick jag och matte också vidare, då hittar jag massa löv som jag bara är tvungen att ta i munnen, och det såg ju tyvärr matte. Så hon tömde munnen på mig och gissa vad hon hittade mer! Jo, en SNIGEL. DEn skulle jag ta hem och ha som husdjur tänkte jag.  Men jag får nöja mig med mina leksaker och gosedjur. En annan gång tig jag en torkad daggmask i munnen! Då visste inte matte ifall hon skulle våga ta ut den, men det gjorde hon, det var lite synd, hade varit ett smaskigt mellanmål!

5 September

Attans.. min klåda har kommit tillbaka.

Matte har precis pratat med veterinären så dit ska jag få åka på måndag klockan 13.00.
Hoppas att dom kan hjälpa mig och att det inte är något allvarligt.

I natt vaknade jag flera gånger av att det kliade.. jag får små utslag på magen också.

Usch nej.. nu går jag och sover en stund...

2 September

Här kommer lite bilder på mig, prinsen som jag så fint blir kallad ibland :)

                           


      

Visst är jag nog världens finaste kille?

RSS 2.0