Nu var det längesedan!

Har fått lite klagomål på kass uppdatering så får väl lägga in ett inlägg!

Det har faktiskt hänt ganska mycket för mig och Specsarn!

För det första, jag har fått dille på att jogga så jag och Specs håller på att öva upp oss i form! Eller ja, JAG gör det, Specs är ju redan i toppform :P I början när vi skulle jogga och Specs inte fick vara lös så tyckte han det va pest och pina, han var som en bromskloss! Hans värld gick under eftersom han inte fick lukta/slicka/kissa vart han ville. Så det va ingen hit tyckte han. Nu när vi hållit på ett tag så flyger han fram i galopp för han tycker det är så kul! :D Han har väl kommit på att det är ganska skönt att springa av sig lite energi :) Så den här veckan ska vi springa på en del tänkte jag :)


För det andra, så har vi börjat på fortsättningskurs med rallylydnad! Det är riktigt kul och den här gången går det inte lika lätt för mig och Specson :P Han är skitduktig verkligen, han är lös bland de andra hundarna och lyssnar kalasbra! Men det är jobbigt för honom när det BARA är massa damer med, och när vissa har belöning som boll och Specs inte får leka med bollen, det är svårt för honom! Det går ut så mycket energi för honom med att tänka på att lyssna på mig så han är helt slut efter ca 30 min på kursen :( Men han är duktig ändå! Han är verkligen en stjärna min lilla grabb :)

För det tredje, så har vi fått äran att vara med på en spårkurs! Det är också så himla kul och riktigt lärorikt! Jag har alltid sett Specs som en "lat" hund som inte kan hitta något så länge han inte ser det, för jag tycker inte det ser ut som han använder nosen speciellt mycket. Men oj va fel jag hade! Som vanligt så blev jag helt chockad på spårkursen när jag såg hur duktig han var. Vi började med ett enkelt spår, som va knappt 40 meter och där det låg godis i var tredje fotsteg typ, det klarade han som smör i solsken. Han bara gjorde det! Han va noggrann och hade en perfekt tempo. Så jag och Sofia (instruktören) tyckte att vi skulle göra det svårare för Specs, jag gjorde ett spår i skogen där jag gick i massa konstiga vinklar och inget godis längs spåret, bara i slutet! Och min lilla stjärna tog det utan några som helst problem! Han var så himla duktig och han tyckte det va såååå himla kul! kan säga att jag aädrig sett min hund sådär trött som han var efter spårkursen :PJa nu blev det ett låångt inlägg utan bilder för jag har inga nya.. bra för dig som orkade läsa allt ;)

Godissök igen!

Idag är jag sådär ruskigt stolt igen över Specs! Han har varit så duktig så jag är alldeles salig.

Vi gick till skogen där jag gjorde ett godissök med köttbullar :) På vägen dit var han lös och jag skulle gå över en liten bäck som Specs redan flugit över för länge sen. Det va is där så jag tog det lungt. Helt plötsligt kommer Specs springande till mig och tittar på mig! Jag trodde han tyckte jag va knäpp som gick så sakta så jag skrattade bara åt honom och sa att han är så söt som väntar på mig! Men då tittar jag upp och ser en gubbe en bit ifrån som frågar om Specs var rädd för honom! Alltså har min underbara hund sett den där gubben och sprungit och skvallrat till mig! Herregud så duktig han är! :D

Sen fortsatte vi våran lilla promenad och jag la ut alla köttbullisar som Specs sökte med god aptit och han jobbade verkligen! Han är fortfarande däckad efter det :)


Nu ska jag och Specs snart gå en långpromenad, vädret är så himla underbart så man måste passa på!

Godissök och dålig mage!

Ja, Specsarn har varit dålig i magen för ett par dagar sen :( Han fick mörgben av A-L när vi åkte ifrån Gbg, och det slukade han så fort han bara orkade och då blev han dålig i magen någon dag senare. Men det gick över efter ett dygn med fasta och efter det ris och fiskbullar! Nu är magen kalas igen och vi kan börja träna lite då och då eftersom han kan äta godis igen :)


Igår gick vi på en supermysig prommis! Vi var ute i ca 60 min och solen sken och det var verkligen vår i luften! Specs fick vara lös största delen, men en gång fick jag bli en dum matte och bli arg! Men så går det när Specsarn slår dövörat till och står och nöslickar på en äcklig kissfläck. Uäk.

Idag har husse, jag och Specs varit i skogen och gjort godissök! Eller ja, Specs har letat godis ;) Han sökte på ordentligt! Jag vet inte om han blev trött eller nåt, men han la av efter en stund. Men han jobbade på riktigt bra under tiden han sökte! :D

Jag har precis tränat lite, alltså mig själv. Det är inte lätt med en gosig liten guldgosse som vill busa och gosa när matte ligger på golvet och gör konstiga lekinviter ;)

RSS 2.0