Va ett tag sen.. jag vet..

Hopp, inte så jättemycket har hänt här..

Men! Specsen kan nu buga på kommando! :D han är så söt nät han gör det. Tänk så roligt det måste se ut när han bugar och bugar för mig när vi är ute och går promenad ;)

Han är så bäst, sagt det förr, men det tål att upprepas! Vi kunde inte fått en bättre voffs än våran Specs!!!

Just nu ligger han brevid mig i sängen, på rygg och snarkar mysigt. Jag är sjuk nu, har åkt på en riktig dunderförkylning så Specs får inte så mycket motion nu tyvärr. Men försöker trötta ut honom så mycket det går med klickern!

Vi har börjat med en ny grej med inkallning, det är att han ska dutta nosen mot min hand när jag sträcker ut den. och vi har kommit så långt att han på långt avstånd kommer springandes mot mig och duttar nosen utan att jag behöver ropa! :) Såklart funkar det ju bara när han upptäcker tt jag stannat, men det funkar bra nu när min röst är sämst :P


Nu ska jag hitta på något roligt trick jag vill lära specsen!

Klickerkurs!

Igår va vi på kurs hos Sara och då hade vi i läxa att vi skulle komma på ett trick som vi skulle lära hundarna genom shejping! Jag valde buga, för att Specs gör det ofta när vi leker, brottas osv! Så det valde jag! Vi började klicka för att han böjde ner huvudet, sen började jag belöna i det läget han skulle ha huvudet när han bugar. Och vad gör inte superbästahunden då?! Jo han BUGAR! Efter bara typ fem klick! Han är helt otrolig!!!! Vi trodde lite att det kanske bara va en engångsgrej, men ICKE! Han bjöd så fint på ett bugande igen!

Gissa om jag blev stolt? Jag blev sååååååå stolt! Han är bara så himla världsbäst min lilla goseplupp! <3


hundgodis och klickertränat!

Jag har precis gjort i ordning hundgodis till Specs :) Vi ska på kurs ikväll och då ska vi ha med massvis med godis! Och så duktig som specs är så lär jag behöva endel ;)

Just nu står blodpudding och korv i ugnen och blir hårt :P Det och frolic blir det ikväll, specs har provsmakat allt och det var väldigt gott ;)

Vi klickertränade precis lite, vi fortsatte på klossträningen! Han är sååå sjukt duktig! Så fort jag la ner blocket på golvet så PANG på med tassarna! Sen tänkte jag att eftersom han fattade det så fort så ska vi prova att lägga blocket på ett annat ställe, så jag la det på en köksstol! Och direkt så fattade han, tassen på där direkt! Såå duktig! Sen för att få honom att tänka lite så satte jag blocket mot väggen, och likadant där, PANG på med tassen! Så duktig!!!

Ska bli kul ikväll och se vad vi får hitta på på kursen :) Ser fram emot det väldigt mycket!

Powerwalk!

Specs har fått följa med mig på powerwalk två gånger den här veckan, han gillar det! Han får göra ifrån sig som man så fint kallar det den första biten sen får han  bara gå med mig, i början va det jobbigt att motstå lukterna men nu går det riktigt bra! Han skvallrar superbra när vi möter andra hundar och cyklister och människor i övrigt. Duktig kille! :D

Har inte så mycket mer att säga än så nu.. :P

RSS 2.0