26 Februari

Nu kom vi nyss in från en promenad med carina o hero! Vi gick i skogen och hundarna fick springa och härja av sig ordentligt, skööönt med trött hund.
Det märks nu att Specs inte fått lika mycket promenader och aktivering som han brukar. Men tiden räcker inte just nu. Som tur är är det bara just nu! Så du som tänker och tror massa om mig behöver nu inte säga ett endaste dyft om det!

I morse när vi gick var han såååå energisk! Han lyssnade inte för fem öre, så det märks att grabben är van vid mer aktivering. Nu när vi gick så lyssnade Specson jättebra iaf, han vände i luften på inkallningarna, det gillas!!

Sen ska vi gå en till promenad med Malin, bra det då får vi komma ut ännu mera! Det gillar inte mina valkar, för de har blivit en aning mindre, men jag gillar det :D

Ikväll ska vi hem till mamma och pappa och äta mat, och självklart ska specson med då! Han måste ju träffa mormor och morfar ;)


24 Februari

Idag har vi varit ute med Karin/bosse/Elsa och Charlotte/Malte!
Det blev två timmar promenad med träning och hundbus, och jag är sååå stolt över Specs!! Han är så duktig! Vi kommer aldrig att få en hund som honom igen.

Tyvärr har Specs kommit lite efter nu när skolan står mig över huvudet. Det är såå mycket och jag vet inte hur jag ska lägga upp det för att hinna med. Nu änrligen känns det som att det börjar lugna sig, men allt hänger på tentan jag har på måndag.
Håll tummarna för mig då!

18 Februari

Idag har vi ögonlyst våran stjärna! Och jag blir bara mer och mer stolt över hur cool och underbar han är! Inne på veterinärstationen skrek hundarna på varandra, utom specs och en liten vavva, Vavvan var rädd och specs bara suckade och tittade på mig, duktig!!!

När han fick dropparna i ögonen så gick det kanon bra såklart, sen när vi berömde honom kom han på att Jäklar va duktig jag är! och blev så himla överlycklig där inne att de skrattade MED honom, ingen skrattar åt specs ;)

Sen gick vi in i det mörka rummet, han fick vara på ett bort medans han kollade ögonen.

Ögonläk: Jaha, detta var väldigt fina ögon, bra skarpa linjer, fin färg! Eh, jag menar, bra ögon.

Haha specs har fin färg på ögonen! Men det visste vi ju redan.
Han sa att specs kunde vara rädd för saker ute pga att han inte ser som han brukar efter dropparna, men jag märkte inget på honom alls förrutom att han gick och kisade lite. Inte mycket som skrämmer våran grabb!

Vi fick sitta på stationen och vänta på bussen i ca 50 min, under tiden låg specs på sidan och bredde ut sig och snarkade som en gris. Svårt att koppla av? Nej.

Ett gammalt par kom fram och ville hälsa för han såg så snäll ut, självklart fick de hälsa, och specs gick fram jättelungt så de fick hälsa.

Han är en pärla äälsklingen! <3


17 Februari

Igår var jag och Specs i karlskoga, vilket innebär en halvtimmes bussresa för oss! Det går såklart superbra, han vill gärna pussas lite med chauffören innan vi går in, men det får man ju räkna med när en golden går på bussen!
Vi åkte till Sofia, jag och Sofia skulle träna lite och hundarna busade heeeela tiden! Så efter fyra timmar hundbus och plugg åkte vi hemmåt. Specs sov heeeela dagen och kvällen efter det!

Nu ni.. har jag något läskigt och skrämmande att berätta... Jag och specs ska eventuellt vara med på lydnadstävlning om TRE VECKOR! Herreguuuuuuud. Hur ska det gå?

Jag och Specs började iaf träna lite, tur vi har våran Laila så hon kan ge oss tips, eftersom jag och specs inte kan något alls!
Vi tränade läggande under gång och fotgåendet. Läggandet göt han klockrent! Men linförigheten är det liiiiite sämre med, han går bakom mig och är en aning ofokuserad, och börjar jag tjoa med honom så ska vi bara brottas, så i morgon ska vi träna så som Laila sa att vi skulle göra, nämligen att varje gång han går bakom mig ska jag stanna, och om han visar intresse för mig så är det klick och belöning! Hoppas det funkar!


Nervööööööööööös redan...

Alla <3-dag!

Hoppas ni har en fin dag allihopa. Vi har varit ute och tagit lite kort i det fina vädret vi :D


Världens finaste guldklimp!


Lite puss paus är nästan ett måste!


hahahaha


Matte kom med också


Lycklig o kämpande golden :)

11 Februari

Grattis på födelsedagen Robin! Idag blir du 23 år gammal din sötis <3


Jag och Specs har kommit igång ordentligt med promenader nu! Jag fick en spark i rumpan när hans höfter inte är de allra bästa, nu ska det byggas muskler i hans söta rumpa och mitt överflödiga fett ska bort! Det är så mycket som har blivit bättre när vi går såhär mycket, vi går två raska halv långa promenader varje dag! Och där tränar vi massor samidigt, vi gör lite godissök i snön, tränar lydnad, inkallningar och kastar snöbollar/pinnar i djupa snön. Han har lugnat sig så mycket på promenaderna nu, det är inte lika viktigt att slicka och lukta på kiss osv, utan det är myyyyycket roligare att gå brevit matte!

Idag gick vi en halvtimmes morgonpromenad och vi tränade lydnad med klickern, tyvärr tog godiset slut och jag hade ingen leksak med mig, så vi fick sluta innan min underbara hund ville det! Men det är ju bra att han inte hann tröttna! För då är han kanske mer taggad till nästa gång ;)


Den som säger att kärlek inte går att köpa för pengar har aldrig köpt en hund! <3

4 Februari

Maaassa massa snöö igen!

Under dagen har vi tagit det ganska lungt, Specs var så himla trött i morse så han behövde nog vila lite. Jag behövde plugga lite också, så det passade sig kanoners.
På eftermiddagen gick vi en kortsväng med Cattis och Boston, hundarna härjade på som vanligt och hade roligt! Sedan vid åttatiden gick jag och Specs en långpromenad! Det blev en rask promenad hem till Karin där Specs fick härja med Bosse och Elsa, sedan en rask promenad hem igen genom hembygdsgården. Då var han trött så han gick bara och försökte få hemmet att närma sig. Tyvärr så lyckades han inte!


Dåliga besked...

Specs har C-höfter :(

Kunde varit värre såklart, men ändå tråkigt :(

2 Februari

Idag har jag varit sådär elak mot min hund igen :D
Vi har klippt mellan tassarna, klippt klorna, klippt öronhår och rensat öron med Lailas knark hon skickade till mig som knarkhunden Specs avslöjade direkt ;)

Vi kom ganska nyss in från bus i snön! Jag drog på mig termobrallor och sen begav vi oss iväg. Jag kastade snöbollar så han fick springa i den djupa snön, sen kom jag o trynade honom i snön, men han trynade mig tillbaka så där ligger vi lika! Vi jagade varandra, hade dragkamp och sen så gick vi lite för att hanhunden skulle få tömma blåsan. Efter en stunds gående så hoppar han på mig och ska brottas igen! Då gick vi till djupsnö igen och det slutade med att vi blev trynade båda två. Vi avslutade leken med att gräva ett hål tillsammans, jag började gräva och så kom Specs och ville hjälpa till, så helt plötsligt satt han i mitt knä och grävde hålet! haha så sööööt <3

RSS 2.0