31 Augusti

Idag ska jag få följa med matte och husse till mattes mormor, dom bor ute i tevsand och där finns det massa vatten! så om jag törs kanske jag ska få bada lite :)

Idag busade jag med matte och husse, och så fick jag lite stollryck och sprang som en tok! Jag sprang o sprang så jag sprang rakt in i köksbordet. Det gjorde jätteont på mig, jag började gråta och kröp upp i mattes famn. Dom blev väldigt rädda då matte och husse, men som tur är så gick det bra. Jag kan springa som en tok igen och har glömt bort vad som hände.

Jag har fått tillbaka aptiten ordentligt igen nu, och så fort matte säger: "Vill du ha mat?" Så blir jag helt tokig! Vilken dum fråga igentligen. Klart att jag vill ha mat!

När vi var iväg till mormor och åt mat och grisöron, det var bara jag och Billy som åt grisöron. Men då gick det jättebra mellan oss, jag är mycket  tuffare och modigare nu så jag vågar tillochmed busa med Billy litegrann.

Nej, nu ska jag snart åka bil, Jippi!

29 Augusti

jag har upptäckt en sak.. det är något som följer efter mig vart jag än går.. och det är jätteroligt att jaga den! Min svans har blivit min bästa leksak nu. Det är jätteroligt att springa runt och jaga den o  bita i den. än så länge har jag inte bitit för hårt någon gång. Hi hi..

idag ska jag till mormor och resten och äta mat. Matte gick till affären och när hon kom tillbaka tyckte jag minsann att det luktade grisöron. Vi får väl se... den som väntar på något gott..

28 Augusti

Nu har jag äntligen fått lite mat igen, det var väldigt jobbigt igår ikväll och natt. Jag var så hungrig att jag väckte matte och husse hela tiden. Inte så lätt för mig att förstå att jag inte kan få äta. Men idag är magen lite bättre, inte helt bra, men det rinner inte ur mig längre. Det är bra!

I dag fick jag träffa en annan golden valp när jag och matte var ute på promenad. Han var en månad äldre än mig och nästan dubbelt så stor! Jag tyckte han var lite läskig så jag försökte hoppa upp i mattes famn, men hon brydde sig inte om mig så tillslut så satte jag mig en bit ifrån och tittade åt ett annat håll.

Jag har fått följa med matte och husse till Granngården idag med, dom skulle köpa mat åt mig. Där inne träffade jag en lite shi-tzu tjej. Hon var jätteliten men jag var väldigt blyg i början. Men hon var snäll för hon skällde inget och då vart jag inte rädd. Tillslut kunde vi leka lite, det var väldigt roligt och det var roligt för mig att få vara den största för en gångskull! Hihi.

Hörru mormor, om du ska läsa här tycker jag att du kan kommentera lite också!
Då kan du få en puss!

27 Augusti

Jag har fått som jag vill, matte och husse blötlägger maten igen!

Men nu har jag börjat att inte äta upp all mat. Lite vrång är jag nog. Hi hi.

Idag ska jag få åka till veterinären, jag ska få åka bil till karlskoga. Men det klararjag utan problem. Jag älskar att åka bil!
Jag kan skriva sen igen o säga hur det gick hos veterinären.

Nu har jag varit hos veterinären, det var inga problem alls, det enda som var lite läskigt var att det kom in en hund som jag tyckte såg lite otäck ut.
Men när jag fick sprutan var jag en liten tuffing, jag pep lite, men sen glömde jag bort varför. Kan bero på att jag fick en godis?

Jag fick ett ben av husse att ha på vägen hem i bilen, men det är ju alldeles nytt och då är det inte så gott.

Matte och husse frågade veterinären om mitt bett också, jag har lite trångt bett, men det är på bättringsvägen sa han :) Då blev dom glada. De frågade också veterinären om min mage, för jag har blivit väldigt lös i magen från igår, men då tyckte den dumma veterinären att jag inte skulle få någon mat på ett tag, så att magen skulle bli tom. Gissa om jag kommer att vara hungrig? Men det blir bra tillslut, är ju inge kul att vara så i magen heller.


Efter veterinären åkte vi hem till husses mormor och morfar, dom hade aldrig träffat mig så det var på tiden. Jag charmade dom såklart. Jag charmar alla jag träffar, inte så konstigt eftersom jag är världens finaste valp. Det tycker iallafall matte och husse.

25 Augusti

Igår var jag med på kalas, jag fick leka med Billy och igår gick det mycket bättre än de andra gångerna. Snart tror jag att vi kan leka tillsammans :)

Matte och husse är lite dumma mot mig nu tycker jag, dom har slutat att blötlägga min mat. Dt var ju så himla skönt att bara svälja maten förut. Nu måste jag ju tugga... Suck va jobbigt.. Men jag matvägrar en stund nu.. så kanske dom börjar blöta den igen. Vem vet. Men gör dom inte det så måste jag äta ändå. Jag är så matglad aå jag klarar mig inte utan mat så länge.

Jag har börjat förstå matte och husses språk nu, när matte frågar "Vill du ha mat?" Då blir jag jätteglad och springer till köket. (fast inte nu då när jag håller på o strejkar, hihi)

Ikväll är det kalas igen! Jag ska få följa med till mattes kusiner. Dom har också en hund, får se hur det går och träffa henne.

23 Augusti

Nu vågar matte och husse nästan säga att jag har blivit rumsren! Sist hon sa det började jag kissa inne nästan hela tiden! Hihi
Men den här gången så är det nog så. Jag har börjat få gå i koppel till en gräsmatta där jag kissar och bajsar. Så nu har jag förstått att jag ska säga till matte eller husse att jag vill gå ut. Jag kommer fram till dom o sätter mig och stirrar på dom. Fattar dom inte då så följer jag efter och stirrar ännu mera. Men nu har dom äntligen förstått och jag får så mycket beröm då så det inte är klokt.

I morgon ska jag få följa med på kalas. Jag älskar att få följa med matte och husse. Jag börjar bli stor nu också, äter mera, bajsar mera. Nästa vecka så ska jag få börja äta vanligt torrfoder utan att det är blött innan alltså. Sen på onsdag ska jag till veterinären och få spruta. Det kommer att gå så bra.

Jag har kommit till ett super hem. Det är matte och husse som är mina favvosar. Kissarna också såklart. Men dom gosar inte med mig och dom matar mig inte så däröfr ligger matte och husse lite högre än dom.

21 Augusti

Idag fyller mattes lillasyster 9 år, grattis grattis till henne! Hon ska få en puss av mig sen, för jag ska minsann få följa med dit idag :) Jag älskar att åka bil så det blir kul. Nu har matte precis ringt till veterinären och bokat tid för min vaccination som jag måste ha. Jag är inte alls nervös än, det blir jag nog nästa vecka. Men jag tror att jag kanske kommer att få något smaskigt :)

20 Augusti

Idag fyller jag elva veckor! Grattis på mig och mina små syskon. Tänkte att ni skulle få se hur jag ser ut nu för tiden. Jag är enormt söt. Så känsliga tittare varnas.
Såhär söt är jag.

18 Augusti

Nu var det ett tag sedan jag skrev här, men jag har fått följt med husse och matte så mycket överallt att jag blivit helt slut och tvärsomnat.

I lördags fick jag följa med till mattes farmor som fyllde år, Grattis till farmor :) Där hade dom det så bra, för dom hade en altan som var så himla fiffig att det fanns en dörr ut till en liten gräsmatta. Det gillade jag! Speciellt alla blommor, jag har aldrig sett så många blommor förut. Endel av dom såg väldigt smaskiga ut, så då var jag tvungen att smaka på. Sen fanns det lite stenar som var väldigt roliga att gå på, ännu roligare var när jag stoppade en i munnen, för då kom det alltid någon fram till mig och tog ut den ur munnen på mig, perfekt sätt att få uppmärksamhet på.
Sen helt plötsligt, så blev jag väääldigt trött. Vilket inte var så konstigt, jag hade faktiskt lekt i nästan fyra timmar utan vila. Mysigast var nog när mormor lyfte upp mig och strök mig på magen, så höll jag på att somna.
Den natten sov jag som en stock! Jag och husse gick upp halv sex för att kissa, sen sov jag ända till klockan tio!

Och igår minsann, då fick jag också följa med ¨på äventyr. Matte och husse skulle på släktfest i vike, där var det massa folk som jag aldrig sett förut, men alla blev så glada när dom såg mig! (Det är väl inte så konstigt? jag är ju väldans söt)
Och jag blev lika glad när jag fick hälsa på dom! Det fanns en schabrador där som heter Torkel också, han är bara ett år gammal, men jag tyckte att han var stor som ett hus! Jag tyckte att han var väldigt otäck. Men jag är lite tuffare iallafall.
Sen när vi åkte hem så sov jag i bilen, Skööööönt!

Jag älskar att åka bil. Varje gång jag är ute och går så stannar jag vid alla bilar, för jag tror att om jag tittar på bilen och sen på matte och husse med min riktiga "Snäääääälla, kaaaan jag inte få åka meeed?-Blick" så kanske jag får hoppa in och lägga mig där. Men då säger dom oftast, "Nej, Specs. Det där är ju inte våran bil." Men det spelar väl ingen roll, jag villl ju åka, då borde jag få göra det tycker jag.

Sen med promenaderna, jag har faktiskt upptäckt att det är roligt! Vi går inte långt såklart, bara runt huset och ibland runt två hus. Jag har också lärt mig att det faktiskt går att göra mina behov även om jag sitter fast i ett koppel. Mycket bra påkommet av mig.

14 Augusti

idag har jag fått lekt med en liten valp som heter Gizmo, han är en cavalier king charles spaniel. Han är så liten så att våra katter var större än honom (hihi)
Men först när han kom så sprang jag och gömde mig bakom matte och husse, då tyckte Gizmo att jag var väldigt tråkig och fjantig. Så han började skälla och morra åt mig för att få igång mig, men jag bara lyfte på huvudet och tittade på honom, sen la jag mig ner igen.

Då bestämde sig matte och husse för att vi skulle gå ut istället, då blev det fart på mig! Jag sprang och jagade den där lilla killen, och då var han inte så tuff längre ;)
Det var roligt att leka med honom, alla hundar jag har träffat har alltid varit mycket större än mig! Så det var roligt att få vara störst.

Matte och husse har köpt ny mat till mig, jag har fått sån klåda, och det kan antagligen vara för att maten som jag äter nu är för proteinrik (konstigt ord, men det var matte och husse som berättade det för mig).

Så nu hoppas vi allihopa här hemma att den ska försvinna! :)

13 Augusti

Igår var jag och hälsade på Billy, jag var mycket tuffare än vad jag var första gången. Jag våga gå fram och lukta på honom :) Då fick jag massa beröm.

Matte och husse såg igår att jag verkligen älskar att åka bil! jag fick gå själv till bilen och när de öppnade bildörren så försökte jag t.o.m hoppa in själv! Det är mysigt att ligga där i baksätet och tugga på mitt ben som jag fick av Lukas.

Min mormor (som mattes mamma kallar sig) klippte mig igår, vi klippte mig sådär snygg som en golden ska vara. Nu blev jag fruktansvärt fin. Nu får alla andra Golden se upp för mig!

12 Augusti

Idag ska jag få följa med till mattes föräldrar igen, förhoppningsvis så är jag lite tuffare och vill leka mer med Billy som deras vovve heter.

Matte och jag har börjat att ta små korta promenader nu, vi går runt huset och jag tycker det är jättekul! Jag går så duktigt i kopplet nu. (det kunde jag hela tiden egentligen, jag ville bara se hur mycket godis jag kunde få! Hihi)

Matte har klippt klorna på mig idag också, hon fixade en tass själv, jag vill ju gärna vara med och bita i klotången, så matte säger att vi väntar tills husse kommer hem. Han måste faktiskt lära sig han med!

Idag ska jag bli lite friserad, vi ska klippa mina fötter och raka bakbenen :) Det är tydligen så en snygg Golden ska se ut. Som om att jag inte vore tillräckligt snygg redan...

voff voff, kanske lkommer någon bild sen på hur snygg jag blev.

Kolla gärna på  mattes bilddagbok, där har hon massa bilder på mig!(Vem annars?)

www.fluugan.bilddagboken.se

11 Augusti

Idag har jag varit på min första promenad, jag har börjar acceptera kopplet nu. Det är faktiskt ganska roligt att se sig omkring :)

Bus o bus, det är det jag gör bäst!

10 Augusti

Igår var vi och hälsade på Lucas, han är en väldigt stor Flat Coated Retriever. Jag brydde mig inte så mycket om honom, han ville busa med mig med hans mamma och pappa hade massor av skor, de var mycket roligare än han.

Jag trvides bra där, jag somnade medans dom åt mat. (lite fusk att inte jag fick smaka tyckte jag nog hihi)
Jag är ju en väldigt lugn liten kille, jag kan sova nästan vartsom helst.

Min gammelmatte kom och hälsade på hos oss igår också, hon tyckte att jag var jättefin :) och hon var jättekul att bita i! Jag är inte lika hårdhänt mot andra människor, det är bara mot husse och matte som jag kan ta i lite för hårt ibland. Men jag gillar min matte och husse. Dom är så snälla mot mig.

Idag har jag fått en ny leksak, en handduk! Mina leksaker som matte och husse köpt till mig är inte alls lika roliga som en handduk, eller en tom pantflaska!´

I morse kom äntligen min andra kattkompis tillbaka hem. Hon har varit borta sen i onsdags förra veckan. Jag har fått trösta matte, för hon var väldigt orolig. Men jag är bra på att trösta, jag såg att det var något konstigt med matte, så jag ville upp i hennes knä, hon lyfte upp mig och då fick hon massor av pussar och kramar. Jag är en liten glädjespridare. Alla som ser mig ute visar tänderna åt mig. Matte och husse säger att dom ler åt mig, och det är klart, man kan inte göra annat än le när man ser mig.

8 Augusti

Idag har det varit en väldigt händelserik dag i mitt lilla liv.

Jag fick följa med till mattes föräldrar och träffa deras hund. Jag var inte alls intresserad i början, jag ville bara hälsa på alla människor som kom dit och hälsade på!
Men efter en stund så blev jag trött och då glömde jag bort att hålla mig undan för deras hund, så jag gick fram till honom och slickade honom på nosen. Vi kommer att bli kompisar han och jag, han är lite som en extra pappa för mig.

När vi kom hem därifrån så fick jag prova att vara ensam hemma för första gången, matte och husse skulle åka och handla. Jag blev lite ledsen precis när dom stängde dörren, men sen orkade jag inte bry mig, jag la mig och sov i stället.

När dom kom hem så fick jag mitt första bad, det har regnat här hela dagen och jag älskar att leka och gräva i sandlådan. Så då blir jag ganska smutsig.
Mitt första bad gick alldeles galant. Jag var duktig och satt stilla hela tiden. Jag pratade lite med matte, försökte få henne att förstå att det inte var så himla mysigt, men hon brydde sig inte om mig, så jag fick lov att gilla läget.

7 Augusti

Idag är det inget roligt väder tycker matte, det spöregnar. Men jag däremot har inga som helst problem med vatten. Jag leker och gräver i sandlådan ändå :)

I morgon ska jag få vara ensam hemma för första gången, men det kommer jag att klara kanon. Matte brukar lämna mig själv när hon slänger soporna eller släpper ut katterna, då går jag bara och lägger mig inne på toaletten och sover.
Jag kommer att bli en duktig vovve säger matte och husse.

Igår fick jag leka med en Jackrussel som bor granne med oss. Han heter Bruce och är fyra år. Första gången jag träffade honom så skällde han väldigt så jag sprang och gömde mig, men igår var han tyst och då vågade jag hälsa på honom :)
Jag sprang runt honom (han hade ett koppel så han kunde inte fånga mig hihi) och det var jätteroligt!

Jag tycker det är roligt att busa med hundar sålänge dom inte skäller på mig, då blir jag väldigt osäker.

6 Augusti

Igår fick jag träffa en jättesnäll tik som heter Wilma, jag ville dock inte hälsa alls på henne. Jag vill bara hälsa på alla människor istället. Jag älskar människor! Dom är så snälla mot mig, jag är oftast väldigt snäll tillbaka, jag sätter mig ner och låter dom klappa mig.

Barn älskar jag nästan ännu mer! Det bor en pojke här där vi bor, och jag blir jätteglad när han kommer ut och vill leka med mig.

I helgen kommer min gammelmatte och hälsar på mig också! Det ska bli väldigt kul att träffa henne igen och så får hon se bad fin jag är och hur mycket jag vuxit redan!

Idag fyller jag nio veckor, grattis på mig :)

5 Augusti

Nu har jag bott hos Robin och Sofie (som min husse och matte heter) i en hel vecka och en dag. Jag trivs väldigt bra här, dom är snälla mot mig (bestämda också när det behövs).

Jag har börjat att busa ordentligt nu! Jag bits ganska hårt ibland så då får dom säga åt mig och så får jag bita hårt på mina leksaker istället.

Igår fick jag ett nytt halsband! Jag blev jättefin och jag fick följa med in i affären tillochmed! Det var en väldigt snäll farbror där som gav mig godis. Då mådde jag bra. Matte tycker att jag har vuxit mycket, hon säger att jag börjar bli tung. För hon fick bära mig inne i affären. Jag fick ju också åka bil igår, jag är jätteduktig! Jag vill helst sitta i mattes knä, men när dom sätter ner mig på golvet så går det också bra.

Idag ska jag få leka med några hundar, får se vad jag tycker om det! :)

4 Augusti

Jag är fortfarande duktig :)

Fast jag har blivit lite lat och säger inte till när jag behöver ut längre. Jag går hellre och sätter mig i vardagsrummet.

Idag ska jag få följa med matte och husse på utflykt minsann! Jag ska få ett alldeles eget halsband :) Jag kommer att bli så snygg. Matte och Husse köpte ett halsband innan jag flyttade hem till dom, men det var för stort. Men dom har provat
att ha det på mig och jag brydde mig inte så mycket. Får väl se vad jag tycker om mitt nya! Hihi :)Hihi busar med matte och så tar husse kort!


2 Augusti

Idag har matte fotat mig, och jag är en riktig linslus! Jag sätter mig jättefint och tittar precis in i kameran. Jag måste visa alla hur fin jag är ju...

Idag har jag busat massor! Jag älskar att ligga i matte eller husses knä och bita i mina leksaker. Sen vill jag gärna att dom ska kasta så jag kan hoppa och hämta dom. Ja, jag hoppar och hämtar dom, jag ser lite ut som en antilop säger dom.  Sen tycker jag mycket om att tugga på skor, speciellt husses stora gympadojjor som jag knappt orkar bära. När jag tröttnar på dom skorna tar jag mattes istället, dom är inte lika tunga.

Idag har jag fått leka med några andra katter minsann! En granne till oss har två stycken stora fina katter, den största var lika stor som jag! Snart ska jag få träffa mattes mamma och pappas hund, det ska bli roligt.

I morgon kommer mormor och hälsar på (mattes mamma säger att hon har blivit mormor hihi), då ska jag busa massor och vara lika söt som jag brukar.


Här ser ni vilken modell jag är!


1 Augusti

I natt sov jag hela natten minnsan! Jag blir bara duktigare och duktigare för var dag som går. Däremot tycker matte och husse att jag inte lyssnar så bra när vi är ute, det är mycket roligare att springa och äta massa saker så matte vakar som en hök över mig så jag inte ska svälja fel saker.

Idag har jag inte kissat inne en enda gång, det är bra gjort av en åtta veckors liten bebis.

Jag älskar att ligga och sova i duschen! Speciellt när någon precis har duschat, då är det skönt. Sen brukar jag hjälpa matte eller husse att torka, jag slickar bort vattnet från deras fötter, matte tyckër det kicklas för hon skrattar så, då tycker jag att det är ännu roligare! Hihi

Nej nu ska jag snart gå och sova.

Vov på er från Specs

RSS 2.0