23 Maj

Idag har vi varit på valpträff! Det var jätteroligt och helt perfekt. Jättegod mat och trevliga människor och jättefina hundar!
Här kommer lite bilder :)

         
   Badhundar!                       Specs och syster Molly!         Specs                         Molly


                                             Allihopa



Tack Allihopa för en jättefin dag :)

21 Maj

Oj vad tiden går fort. Snart fyller Specsarn 1 år!!
NU har det hänt lite jag kan berätta om. Jag och Specs har varit i Göteborg!

Robin körde oss till karlstad i fredagskväll så vi kom på tåget i rättans tid, och tågresan gick precis som jag anade. Klockrent! Han somnade som en stock. Han vaknade när dom pratade i högtalarna och tittade på mig som om han var tvungen att kolla om det är farligt? Jag brydde mig inte om honom och då somnade han igen. Duktig vovve :)
Sedan kom vi fram till Anne-Lie och en Sammy! Sammy var tvungen att visa att Specs är en liten tonåring så han skulle inte moppsa upp sig! Men Sam är lite för snäll, han låter bara och Specs som är en ganska trög hund i sådana situationer brydde sig inte direkt. Efter det första mötet så åkte vi spårvagn, massa konstiga folk där på. Man fick se mycket på den korta stunden. Specs la sig ner och tittade på dom och nosade lite i en matkasse som någon handlat. Han skötte sig jättebra där med :)

Sen kom vi hem till Anne-lie och lämnade väskan och sedan hämtade vi Billy-Bäver. Då tog vi en liten prommis och sen släppte vi hundarna så dom fick leka :) Billy och Specs fann varandra direkt!
Sen första mötet har Specs och Billy lekt nonstop. Vi fick tvångsvila dom ibland, då somnade dom en stund, sen var det bus igen. Så gissa om Specs var trött på nätterna?
Han slocknade direkt vi stängde dörren på kvällen!
Vi har badat med hundarna, försökt få Specs att simma, men det går nog bättre när vi börjar bada också så han kan vara på det djupa och lära sig flyta :) Han tog några simtag, men tror inte han fattade riktigt.

Dagarna gick jättefort och sen var det måndag och dags att åka hem, till Laila, dom har slipat trägolv hemma hos oss så vi fick sova där till onsdag. Tågresan hem gick också jättebra, dock var det en fluga som störde Specs skönhetssömn. Han tog sig tillochmed friheten att hoppa upp i sätet i tron om att jag skulle tro att han var rädd. Men det krävs mer än en liten fluga för att skrämma våran guldgosse.

Nu är vi äntligen hemma och Specs ska få vila ända till lördag, för då är det valpträff! Åh det ska bli så himla kul!!

14 Maj

Idag har jag storstädat heeela lägenheten! Det behövdes för jag och Marie och hundarna åkte ut till jutviken (en badplats) där hundarna fick springa lösa och busa! Vattnet hade sjunit undan jättemycket så vi fick gå ut en bra bit för att hundarna skulle kunna nå vattnet. De blev så lyckliga när de fick springa!! Ojoj vad glada dom såg ut. Specs sprang som en tok i vattnet och Ramses med :) Specs var jätteduktig, han höll sig i närheten av mig hela tiden och ibland kom han och satte sig fot för att få en korvbit ;)

I morgon ska jag och Specs åka tåg i två timmar! är inte ett dugg orolig för hur det ska gå, jag vet att det inte är någon fara alls med Specs :) Vi ska hälsa på en kompis som vi lärt känna genom vovve.net.
Ska bli kul men min mamma är lite orolig  minsann ;)

Nu ska vi snart gå ut på kvällsprommisen, han ligger och sover nu, men vi tar det när han vaknat.

Längtar så till valpträffen! Ska bli så himla roligt att träffa Specs syskon och deras ägare :)

10 Maj

Specs skötte sig jäättebra idag!!
Han var glad och lycklig och jobbade vi jobbade jättefint ihop :) Han stod jätteduktigt och jag är jättestolt över honom.
Vi fick ett röttband så vi gick vidare, men där tog det stopp :)
Så en slät etta fick vi idag. Och det är klart att mn guldklimp ska ha det! Så stilig som han är :)

 Domare var Poggessi Manola.
Här kommer kritiken:

"Nice head expression, dark eyes, compact body, moderate angulation, good bones and feet. Moves quite free, could be better in front"


 Helnöjd med dagen!!

4 Maj

Idag har vi haft ett Perfekt hundmöte!
Specs och jag skulle gå en långis och Specs han gick så himla bra i kopplet så jag släppte honom. Han var jätteduktig! Höll sig på ena sidan och bara var allmänt söt. När vi kommer in på en väg så möter vi en tant med en liten hårig sak, som ger mig Koppla-din-hund-annars-svimmar-jag blicken. Men jag tänkte vara vrång eftersom Specs var så duktig. Jag ropade in honom och sa Fot. Då släpper han pinnen han har i sin miun och bara går och tittar på mig. KLOCKRENT! Kan ju säga att tantens blick ändrades till ett leende ;) Jag brukar alltid koppla Specs när vi möter hundar i respekt till den andra hundägaren, men idag ville jag så gärna prova. Och oj så bra det gick! Då vart jag stolt över lillkillen.

Idag har vi brottats också, en vanlig sysselsättning i våran familj. Jag skulle sätta mig på golvet och mysa med Specs när hans humör ändras från gosig guldklimp till galen buspojk. Han hoppar på mig och jag som inte alls var beredd ramlar såklart omkull. Då blev han så nöjd att han  var tvungen att springa och hämta sitt blå ben som jag skulle försöka ta ifrån honom. Han älskar när man ska försöka ta saker ifrån honom. Så jag försökte men det slutade med att jag låg på rygg med en 30kg guldgosse över mig, och ju mer jag skrattade ju roligare tyckte han att det var. Han är så rolig <3

3 Maj

Nu har Specs sovit första natten i lägenheten, sjusovarn sov ända till halv elva ;) Så han trivs lika bra här som vi gör!

Igår var vi på Hacklehemsskolan med Laila och barnen. Vi skulle tränat men ingen av oss hade orken så det blev bara mys och lek. Här kommer lite bilder :)


Snygging va? ;)


Mys på hög nivå <3


Såhär ställde han sig själv! Är man blivande champion så är man ;)

1 Maj

Igår var vi i hult och kollade på brasa, Specs var självklart med. Han skötte sig jättebra även om han blev rädd för min mamma mitt i allt stohej. Mycket som händer i hans kropp nu. Men när han såg att det var hon så brottade han ner henne för att verkligen visa hur glad han blev ;)

Vi gick ner till vattnet så han skulle få plaska lite, det slutade med att det stod massa barn och kastade pinnar och stenar som specs ville hämta :) Jag lyckades kasta en pinne på tok för långt ut. Då fick Specsarn simma! Och det gjorde han. Så nu minsann ska det simmas och byggas muskler.

Det kom fram en 10-årig stor goldenhane till oss (med husse i släptåg) och då syntes det att Specs har endel kvar att växa ikapp :) det kom också fram en pappa med ett litet barn som ville klappa på Specs. Barnet hade en pinne i handen, så jag tänkte att "Nej, nu kommer han sno pinnen från den stackars ungen". Men det gjorde han inte, utan han la sig ner och tittade på barnet och frågade om lov för att få pinnen. Nör barnet inte gav honom pinnen började han skicka på den och sen tittade han på barnet igen. Så himla söööööt! Lillgrisen <3

NU är det tomt här hemma. Finns ingen Specs här. Men hoppas han kan komma hem ikväll eller i morgon.

Hoppas ni har en bra valborg!

Sen måste jag ju kolla, vilka är det som läser? :) Kommentera gärna!

RSS 2.0