Vinterpromenad!

Idag tog jag och Specs med oss kameran ut på promenaden, solen sken och Specs är ju så grymt kameraskön så det kunde bara bli bra! Och det blev det, han är så himla vacker min lilla prins så ögonen blir alldeles tåriga!


Så himla fin!


In action liksom ;)


Lite Nej träning sitter aldrig fel, och är såklart dunderduktig!


Busig blir man när det är tråkigt att posera ;)


Titta vad jag kan!


Gjorde ett försök med att få med oss båda, men specs va inte så intresserad ;)

Snö, Jul och massa mys!

Jisses så mycket snö det är i år! Jag klagar INTE, jag älskar snö! Specs med för den delen, han äter den, kissar på den, gräver i den osv osv. Den går att använda till mycket! Jag är äntligen frisk från min sabla halsvirustjohejs, så nu har vi börjat gå ordentligt igen! Det är så mysigt, dock är det lite kallt åt grabbens små fossingar nu de senaste dagarna när kylan har visat sig dryg, men det har gått bra ändå. Jag smörjer in tassarna med tassalva och sen går vi. Han får lite kramp då och då men han bara tittar lite ynkligt på mig så jag får hålla i tassen en stund så går det över och då drar han gärnet igen. Så det påverkar honom inte speciellt mycket :)Nosen hans har blivit vinterljus tillsammans med snön. Är han inte grann min skatt?När man har varit ute och gått en långpromenad så blir man trött, då måste man mysa lite med mammi i soffan! /SpecsVåra andra små gosiga familjemedlemmar är mysiga under vintern, här ligger pepsi och gömmer sig i min tröja, han kan ligga så i timmar!


Älskar mina fina! <3

Rallylydnad!

Jag och Specs har äntligen börjat kurs igen! Det är så roligt att gå kurser! Blev så glad när jag såg att Malins hundtjänst skulle starta en Rallylydnadskurs här i stan så jag anmälde mig och Specs! Vi missade första passett förra veckan pga sjuk matte.. Men igår var vi där! Pigga och väldigt förväntansfulla :)

Jag och Specs gick dit så han skulle bli av med lite energi eftersom han blir så satans lycklig av att se många hundar ;) Och han skötte sig utmärkt :) Vi fick börja med att träna ögonkontakt vid fotgående och det klarar han suveränt nu! Sedan gick vi igenom lite banor som vi fick prova på sen :) Och specs är en rikgit stjärna! Han är skitduktig!! Han kan allt min lilla pojke. Tycker det är så bra eftersom jag får peppa och berömma hela tiden!


Hur går det med hans lilla öra då? Jo det är på bättringsvägen, men inte helt bra än, så han får fortsätta med medicin i en vecka till :) Så han får se lite skabbig ut vid örat ett tag till ;)

Vi kom nyss in från en supermysig morgonpromenad, han va sådär söt som bara Specs kan. Han gjorde massa lekinviter med mig och buffade på min arm och var allmänt söt ♥
Han fick leka i en stor snöhög här utanför en stund, och när han stod på toppen av den fick han kramp i foten. Då blev han åtta veckor gammal igen och ville krypa upp i famnen, vi gjorde ett försök iaf så gick det över på ett kick!


Underbara underbara plutt!


Ojojoj...

Bloggen har hamnat superefter just nu.. Men både jag och Specs har varit och är sjuka.. :(

Jag kan börja med att gnälla över mig själv lite. Jag har haft praktik i fyra veckor och där härjar bacillerna friskt! Jag blev dunderfökyld men inget mera, så jag vägrade inse att jag var sjuk, så jag körde på som vanligt. I torsdags vaknade jag och spydde som en gris, hade samtidigt så sabla ont i halsen att jag inte ens kunde prata, fick viska till robin och viska i telefonen till min handledare. Sen kom 39 graders febermannen och hälsade på, inte roligt. Så jag har legat total däckad. Har knappt ätit på tre dygn, men nu börjar jag kunna äta lite iaf. Najs.

Specs då? Jo, han mår bra. Han har aldrig varit sjuk så han själv förstått det, tur det iaf. Men hans grejer började i söndags, för en vecka sedan. Vi var ute i skogen och härjade, han stannar och slickar sig på tassen. Jag tänker att det är jäkla snön som fastnat igen mellan trampisarna, men då ser jag att han blöder. Mattehjärtat brister lite, men eftersom specs är totalt oberörd så är jag lite lugn. Det visar sig att klotoppen gått av, så som när man klipper klon i pulpan liksom. Som tur är hade vi med Carina (som är veterinär) och hon lugnade mig fort. Vi åkte hem till henne och hon kollade på det och sa att det inte va någon fara, men vi lindade det för att det inte skulle bli infektion och sånt.
Efter ett par dagar ringer Robin till mig och undrar vilken tass det är Specs har ont i, för han hade tappat bandaget och hundrackarn satt och höll upp en tass, men såklart va det fel tass ;) Han skulle lura husse minsann. Men eftersom bandaget åkte av hela tiden så blev det bara skydd på ute och väl inne så fick det andas. Eftersom han inte skulle kunna slicka på det så fick han bli trattkantarell. Och tack vare den så ledde det till ännu flera krämpor. Han fick ÖRININFLAMMATION.. Blö. Jag drömde en natt att Specs blödde i örat, så på morgonen efter det så fick jag för mig att kolla örat och då är han knallröd! han ömmar inte som tur är, utan det bara kliar som tusan. Jag ringde veterinären och vi fick komma dit samma dag.
Han har bakterier och svamp i örat, vilket han fått av trattjäkeln. Inte bakterierna då, men de har väl mått bra i värmen och börjat inrett i specs fina öra. Men HA! Där fick dom, jag sprutar ner massa giftig vätska (för dom) i Specs öra morgon och kväll och ska göra det i sju dagar. De har börjat flytta ut för han är inte lika röd längre. Matte glaaad!
Hur är det med klon då undrar ni? Det är bra! Den ser inte ens skadad ut längre och han har inte ont eller något. Matte glad igen!!

Specs är förresten världens bästa pärla ( visste ni redan), men han har tagit så bra hand om mig när jag varit sjuk. han som alltid annars är superaktiv och öser över leksaker på mig har legat brevid mig med ett huvud på min axel och haft stenkoll på mig. Nu när jag är lite piggare, visar han ingen sån hänsyn längre.. allt jag gör är lekinviter, för honom! ;)

Nu blev det ett lite långt inlägg, jag tänker inte läsa igenom för då kommer jag ta bort det antagligen, skrev mycket skumt känner jag! Skyller på feberrester, matbrist, vätskebrist och sömnbrist.
men nu går jag och mina brister och sover med mina fina.

Hejro


Beeeeebis <3

RSS 2.0