29 Januari

Nu har vi precis kommit in från en långis i skogen, jag längtar tills det blir torrt ute! Så man inte behöver torka tassar och duscha hund så ofta.
Specs älskar att va i skogen, lekte kurragömma med honom idag, men det är svårt att gömma sig, han har stenkoll på mig, vilket är kanonbra!

Morrandet har han slutat med, han var helt enkelt tvungen att prova ;)

Idag är det kurs igen, ska blir roligt! Han är så duktig, känns egentligen lite onödigt, men det sociala är ju kanon bra för honom! Inte för att han har problem med det, men ändå.

Snart är det dags för utställning igen! Ska bli roligt, hoppas det går bättre för oss denna gång! Skulle vara 23 golden med, typiskt att de är så populära ;)

26 Januari

Nu börjar Specs testa sina gränser vill jag lova. Han har börjat att morra lite när man ska ta hans ben ifrån honom. Inte bra!

Men å andra sidan så har han aldrig försökt att försvara sina saker, så vi har ju aldrig fått chansen att säga till honom. Nu får vi göra det, för även om han är världens snällaste så måste han få veta vad som är rätt och fel.
Jag har gett honom hans oxben (som gjorde att han morrade första gången) som jag ska träna honom lite med. Han morrade när katten gick förbi och han tuggade, då sa jag till honom och så tog jag benet ifrån honom. När han sen får tillbaka benet så tuggar han inte på det, utan han låter det bara ligga framför honom medan han ligger och tittar på mig. Jag säger varsågod men han tar det inte iallafall. Då tog jag bort det samtidigt som han fick lite godis. Sen fick han det en stund senare och då tuggade han på det, och så fort jag kommer nära så kommer han fram till mig.

"Du får ta det!"

Haha han är så knäpp.

Snart dags för utställning igen! Den 8 Februari, längtar :)

Han är så fin våran kille.

Jennie gjorde om en bild på honom, fin va? :)


18 Januari

Idag har vi varit i skogen med Laila+barn+hundar!

De sprang som galningar i skogen och njöt för fulla muggar.

Det blev ett jättefint kort på Specs, måste lägga ut det.


16 Januari

Igår hade vi våran första kursgång! Men Specs är ju så himla duktig!

Vi fick träna på godishögen (då ska hunden gå förbi, över en hög med godis eller en annan hund som som leker. Våran kurs ledare sa att det är svårt för så unga hundar, men att Specs klarade det utan problem :)

Sen kom hon fram och gosade med Specs och sa att han är en helt perfekt hund, och att han var en på niljonen o sånt :D är så roligt att höra. Men vi vet ju allihopa som känner honom att han är speciell, det är svårt att tro att han bara är valp. Han är så klok!

Vi kunde inte fått en bättre hund.

10 Januari

Idag har vi testat spår för första gången!
Det gick inte bra alls.. haha
Han kände lukten, men han förstod inte det där med att han skulle fortsätta och följa, sen så hade Laila glömt vart hon lagt rådjursbenet.. så stackarn hittade inget.
Men får prova en annan gång, det måste ju lyckats så han förstår hur han ska göra!

Luktar litegrann..

Just nu ligger Specs och tuggar nöjt på ett ben. Längtar så tills vi börjar kurs! behövs nu när man har en lite jobbig hund ;)

8 Januari

Idag har jag mätt Specs, är inte så lätt när han vägrar att stå stilla eller försöker äta upp måttbandet. Iallafall så är han ca 55 cm hög, och han väger nu 29 kg. Han växer till sig bra!


3 Januari

Specs och Tråålla :) o en liten Linåå i hörnet.
Lek på stranden gillar de :) Men de hade ändå tid att ställa upp på ett foto ;)
1 Januari

Första dagen på det nya året, jag är fortfarande sjuk och har dragit med mig Robin också. För att det ska bli lite extra roligt fick jag mensen idag, Mensvärk på G.

Det gick helt kanon med Specs igår, han brydde sig inte alls om raketerna, han gillade därimot färgerna på himelen.

Idag har vi träffat Laila, Tråålla o Linåå. Vi åkte till en strand och släppte vovvarna :) specs vågade för första gången leka med Linåå. Laila tog kort idag, som jag ska få sen :) De kommer upp snart!


RSS 2.0