24 oktober

Usch va kallt det är idag! Regn och trist..

men vet ni! Idag har jag och Specs börjat KURS! Haha nu du Specs, är det slut med dina dumheter! *mohahaha*
Jag pratade lite med Malin om det och hon såg direkt vad vårat problem var.. Specs är vuxen och jag behandlar honom som en valp. Ooops. Men bebis kommer han alltid vara för mig, men dags att ta i med hårdhandskarna nu ;) nej då, men nu ska vi träna och han ska lyssna.

Idag på kursen hade han svåra problem med minnet, han glömde bort vad han hette, han glömde bort att han hade koppel på sig, han glömde bort hur man gjorde när matte sa "sitt". Men efter lite kamp om godisen och hans uppmärksammhet började han lossna litegrann ur sitt jäkla könsmognadssinne. Han började komma tillbaka! Tjohooo

Han blev så förälskad i en schäfer.. så fort hon kom nära blev han helt blockerad. Hon gillade inte specs särskilt mycket. Sen så var det en söt liten finsk lapphund med som ville hälsa på specs, hon hade blivit biten förut så on var lite rädd. Men Specs ville hon hälsa på, och det gick jättebra i början.. tills specs gör som han alltid gör när han träffar mindre hundar.. han tror att han blir i deras storlek så han gör lekinvit till den här lilla damen, som blir jääättearg/rädd. men då blir specs ännu tokigare och vill verkligen visa henne att han inte är farlig!

Han blev i slutet på kursen jätteduktig iallafall :) Han lyssnade och hade riktigt bra kontakt med mig. Han är sååå gosig min lilla snuttvovve :)

Tack för alla tips jag fick! Kastrera ska vi göra om detta inte går att träna bort. Det är sista lösningen Marita ;)

Könsmogen? JAVISST

Uuuuusch va billig han är ibland Specsarn. Nu nmär vi gick våran långis så höll jag bokstavligt talat på att ramla baklänges. Han luktar ÖVERALLT. och han vägrar gå när jag går. Jag får gå fram och rycka lite öra och då ser han så ledsen ut så, men sen gör han samma sak igen! och då räcker det att jag går emot honom så ser han ledsen ut! Varför fattar han inte att han bara ska sluta vara så äcklig och slicka på kiss och hålla på?

Gaaaaaah.Det är tur för honom att han är så söt och mysig.. <313 oktober

Hösten är här och Specs älskar det! Han tycker inte det är olidligt varmt på promenaderna längre så han kan rejsa gärnet bäst han vill!

Har inte skrivit på ett tag.

I lördags fick Specs maaaassor med motion. Han var med mig i stallet nämligen. En dag ska han vara så bekväm i stallet så han kan vara lös jämt där.
Iallafall så skulle jag följa med Irene när hon skulle rida lektion med Zelma! Så det blev en timmes promenad dit på morgonen, Specs är morgontrött ;) det var frost i det höga gräset på ett ställe där vi gick så han fick världens tokryck! Söten.
Sen när vi kom fram fick han träna passivitet, det var inte så roligt tyckte han minsann. Efter en timmes lektion blev det en timmes promenad hem igen. Vi gick över ett gärde med massa vatten så han fick ett tokryck där med ;) Gissa om han var trött när vi kom hem? Han fick bada också och det är jobbigt också tycker han. han sov resten av dagen ;)


8 Oktober

det har varit en jobbig vecka nu! hela dagar i skolan och upp tidigt, inte lätt för en morgontrött Specs!

I tisdasgs var vi hundvakt åt Svea, det gick jättebra :D hon tyckte det var trist när specs inte orkade leka med henne längre ;)
Idag bli det en lugn dag för oss, jag har städat lite och Specs ät fortfarande trött efter busprommisen!

Han börjar bli så stor nu våran lilla gris.. han är världens bästa voffsing <3Mysen, ser ut som jag håller i huvudet,

RSS 2.0